Участието на французина Гаел Монфис в Откритото първенство на Австралия е под въпрос. Той се отказа от турнира в Сидни тази седмица поради контузия в рамото. Монфис, който беше поставен под номер 1 в основната схема в Сидни, се надява да се възстанови до следващия понеделник, но призна, че има вероятност това да не се случи.

"Планирам да тренирам малко  и ще опитам да бия сервиси в края на седмицата", заяви 12-ият в световната ранглиста. "Наистина се надявам да играя на Откритото първенство на Австралия. Сега ще се възстановявам, ще мина и на преглед, за да се види каква точно е ситуацията", допълни французинът, който миналата седмица достигна до полуфиналите в Бризбейн, където отпадна от миналогодиншия шампион Радек Щепанек.

Сънародникът на Монфис Жо-Вилфред Цонга също се бори с малкото време, за да успее да се възстанови от контузия в китката за старта на първия турнир от Големия шлем. Днес той тренира в Мелбърн, като не се видяха някакви очевидни проблеми от травмата. 24-годишният Цонга, който игра на финала през 2008 г., дори трябва да участва в демонстративния турнир Коойонг Класик тази седмица.

Бившият полуфиналист на Australian Open Давид Налбандян е друг тенисист, който може да пропусне турнира. Аржентинецът, който не е играл от осем месеца поради контузия в бедрото, се отказа от участие на състезанието в Оукланд поради разтежение./БЛИЦ