Голямата четворка в тениса, съставена от Роджър Федерер, Рафаел Надал, Анди Мъри и Новак Джокович, се задъхва под натиска на “Новите петима” – Марин Чилич, Кей Нишикори, Милош Раонич, Григор Димитров и Ернестс Гулбис. Констатацията е на английския вестник “Гардиън”. Изданието прави анализ на събитията на корта през настоящата календарна година, а конкретният абзац за Гришо е следният:
 
"Дълго време чакахме този младеж да заблести на небосклона, особено след титлата на Уимбълдън за юноши през 2008 г. и откакто стана известен като приятеля на Мария Шарапова. Той прибави към щаба си Роджър Рашийд, човекът зад успеха на Лейтън Хюит в продължение на четири години, и вече започна да демонстрира класата си.
 
През февруари Григор взе титлата в Акапулко, а през лятото триумфира и на Куинс. За да дойде срещата с Анди Мъри на четвъртфиналите на Уимбълдън и убедителната победа над надеждата на Великобритания.
 
Да, след това последва загуба от Джокович, но безспорният талант на Димитров и страхотната му работа с Роджър Рашийд означават, че няма да е още дълго да пада от Ноле и другите от Голямата четворка. Още през следващия сезон той може да влезе в цикъла на постоянно побеждаващите", прогнозира "Гардиън".