Григор Димитров записа тежка загуба в първия кръг на силния турнир в Дубай след само час игра. Българският талант отстъпи с 2:6, 4:6 пред Ришар Гаске след трагична игра в първия сет.

Мачът започна кошмарно за нашето момче, като с първите си два сервиса той направи двойни грешки. Все пак 19-годишният национал измъкна гейма с два аса, след като спаси две точки за пробив. При първия си сервис обаче Гаске показа, че навлиза във форма и набързо изравни. Последваха нови 4 гейма за французина, който направи и два пробива. Григор игра изключително слабо, като направи много непредизвикани грешки. Той успя да вземе един гейм за 2:5, но загуби сета с 2:6 за само 26 минути.

Във втория сет българинът излезе преобразен, много по-спокоен и концентриран. Той поведе с 1:0, след което стигна до първата си точка за пробив, но не я спечели. Гаске изравни и двамата взимаха подаванията си до 4:4. В решителния момент 24-годишният французин направи пробив и спечели мача.

Григор си тръгва от турнира с 20 точки за ранглистата, които спечели с две победи в квалификациите. Следващата седмица той ще играе на турнир от по-слабата верига “Чалънджър” във Франция, като пропуска мачовете за “Купа Дейвис”./БЛИЦ