Ришар Гаске получи контузия в областта на гърба по време на тазгодишното издание на Мастърса в Маями, която го принуди да пропусне турнирите в Монте Карло и Барселона, а през днешния ден французинът оттегли своята заявка за участие на предстоящия Мастърс в Мадрид.

Към момента няма официална информация относно това, кога се очаква световният №11 да бъде отново на корта, а предвид получената травма съществува вероятност французинът да пропусне целия сезон на клей, ако не успее да се възстани навреме за Рим и Ролан Гарос, пише tenniskafe, като припомня, че Хуан Мартин Дел Потро също няма да участва в Мадрид, след като се подложи на операция в китката. Това означава, че първата ни ракета Григор Димитров ще бъде поставен под №12 в основната схема.

Тази позиция ще гарантира на хасковлията по-благоприятен жребий в испанската столица, тъй като до момента той попадаше сред поставените под номера от 13 до 16, които в трети кръг можеше да срещнат тенисист от Топ 4.

Сега на Гришо няма да му се налага да се изправя срещу Надал, Джокович, Вавринка или Федерер на осминафиналите и ако достигне до тази фаза, то там негов противник ще бъде един измежду Давид Ферер, Томаш Бердих, Анди Мъри или Милош Раонич. А ако достигне до четвъртфинал, там вече може да срещне представител на Топ 4, стига преди това да не сме станали свидетели на голяма изненада.