Германецът Александър Зверев се превърна в любим съперник на Даниил Медведев, след като руснакът записа трета победа в трите мача помежду им от началото на годината. Медведев се наложи с 6:2, 7:6 (3) и се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Рим.

Двубоят на централния корт във "Форо Италико" започна вихрено за Медведев, който направи пробив още в първия гейм и затвори откриващия сет за едва 33 минути. В целия първи сет руснакът направи само една непредизвикана грешка, докато тези на Зверев бяха девет. Играта се изравни във втория сет. В него германецът отново направи повече непредизвикани грешки, но и печелившите му удари бяха двойно на тези на Медведев - 23 срещу 11.

Двамата тенисисти си размениха по един пробив в поредни геймове в средата на сета, което доведе до тайбрек. В него предимството бе на страната на Медведев, който след смяната на полетата реализира четири поредни точки, с които спечели със 7:3 точки. На четвъртфиналите руснакът ще има нов германски съперник -
Яник Ханфман.

Последната двойка от четвъртфиналите също беше оформена във вторник вечерта. Първо Борна Чорич обърна унгареца Фабиан Марожан с 3:6, 6:4, 6:3, а след това Стефанос Циципас елиминира Лоренцо Музети след 7:5, 7:5.