Германия записа втора поредна победа и направи сериозна крачка към финала на "Хопман къп" - неофициалното световно първенство по тенис за смесени отбори. Немците сразиха Канада с 3:0 успеха и имат две победи от два сблъсъка до момента, след като в група "А" вече надвиха и Белгия.

Бившата номер 1 в света при дамите Анжелик Кербер се справи лесно в два сета с 6:1, 6:3 над Южени Бушар, а Александър Зверев победи Вашек Посшишил с 6:4, 6:2. На двойки германците се наложиха с 4:3(2), 4:3(2).

Победа в последния мач срещу домакина Австралия ще осигури на германците първото място в групата и ще ги класира за финала.

В другия мач от днешната програма Белгия победи Австралия също с 3:0 и записа първи успех в турнира. Елизе Мертенс навакса пасив от сет и се наложи с 2:6, 6:4, 6:2 над Дария Гаврилова, а след нея и Давид Гофен победи местния любимец Танасис Кокинакис с 6:4, 6:2. На двойки Мертенс и Гофен постигнаха победа с 4:3(3), 2:4, 4:1 и запазиха теоретичните шансове на Белгия за класиране за финала. В последния кръг от тази група белгийците срещат Канада.