Германия е вторият финалист на тенис турнира за смесени отбори “Хопман Къп” в австралийския град Пърт и ще спори за трофея с Швейцария, за чийто тим играят Роджър Федерер и Белинда Бенчич.

Швейцарците си гарантираха участието в мача за титлата още вчера, след като завършиха без загуба в трите си мача от група “B”. Германците пък спечелиха първата позиция в група “А”.

Тандемът Александър Зверев/Анжелик Кербер надделя в решаващия мач на двойки над представителите на домакините от Австралия - Танаси Кокинакис и Даря Гаврилова, драматично с 1:4, 4:1, 4:3 (5:3). В срещите на сингъл бившата №1 в света Кербер разгроми Гаврилова с 6:1, 6:2, а световният №4 Зверев отстъпи пред Кокинакис със 7:5, 6:7 (4), 4:6.

В другия сблъсък от група “А” Белгия се справи с Канада след победи на Давид Гофен с 6:2, 6:4 срещу Васек Поспишил и на Елизе Мертенс с 6:4, 6:4 срещу Южени Бушар, която не спечели нито сет в състезанието. Сексапилната блондинка дори получи травма и се надява все пак да участва на Austrelian Open след малко повече от седмица.