Германия тресна Великобритания с 2-1 победи и е полуфиналист на отборния турнир по тенис за мъже за Купа "Дейвис" в Инсбрук (Австрия).

Всичко започна добре за британците. Даниел Евънс разгроми Петер Гойовчик с 6:2, 6:1, като не му остави никакви шансове на корта.

След това обаче в друг двубой на сингъл Ян-Ленард Шруф надви Камерън Нори със 7:6(6), 3:6, 6:2 за малко повече от два часа игра.

В решаващия мач на двойки Кевин Кравиц и Тим Пюц победиха Джо Солсбъри и Нийл Скупски със 7:6(10), 7:6(5) за 2:04 часа. Двубоят беше изключително драматичен. Стигна се до два тайбрека, спечелени от германците. Във втория шоуто беше изключително и донесе много мъка за британците и доста радост за техните опоненти. Солбъри и Скупски поведоха с 5:0 точки и бяха само на две от изравняване на сетовете. Немските им опоненти обаче взеха 7 поредни точки и донесоха крайния успех на своята родина.  

На полуфиналите Германия ще играе с победителя от срещата между Русия и Швеция, която е утре.

Британците са печелили Купа "Дейвис" десет път, а за последно станаха шампиони през 2015 година. Германия има три трофея - през 1988, 1989 и 1993 година.