Григор Димитров победи Миша Зверев с 6:7, 6:2, 6:4 на старта на тенис турнира в Ротердам. Двубоят бе първи помежду им, а Гришо продължи страхотното си представяне от началото на годината и записа 15-а победа. Българинът загуби нещастно първия сет след тайбрек, но във втория и третия успя да стигне до успеха. Гришо показа не само богат технически арсенал, но и характер, който му помогна в трудни моменти. Съперник на Димитров на 1/8-финалите е узбекът Денис Истомин.

Първият сет протече без пробиви, макар при 3-2 в полза на Димитров и 40:15, българинът да имаше реална възможност да стори това, но Зверев се справи. Гришо изпадна в критична ситуация при 5-5, когато изостана с 0:30 при свой сервис, но успя да вземе гейма за 6:5. В тайбрека Зверев проби Григор за 3:1, а Димитров направи двойна грешка за 1:4. Българинът намали изоставането си до 4:5, но германецът взе сета със 7:6 (7:4).

Във втория сет Гришо също пропусна да пробие германеца и при 1:1 можеше да излезе напред, но успя да поведе за 3:2 с пробив на нула. Димитров затвърди постигнатото за 4:2, а успя да запише и втори пробив за 5:2, записвайки трети пореден гейм на своя сметка. Гришо сервира за победа в сета и успя да я постигне за крайното 6:2.

Решителният сет започна с разменени сервис геймове, макар Димитров да показа колебание след 1:2. Българинът успя да спаси брейк бол и изравни (2:2), след което проби Зверев за 3:2. Германецът успя да върне пробива (3:3), въпреки че Гришо успя да спаси три брейкпойнта. Димитров не се отказа и записа втори пробив в сета, повеждайки с 4:3. Българинът затвърди пробива за 5:3, но Зверев намали за 5:4. Гришо все пак стигна до успеха след драматичен последен гейм, в който се възползва от втория си геймбол.