Сърбинът Новак Джокович бе радостен след победата над Роджър Федерер на полуфиналите на Аустрелиън Оупън. Ноле изхвърли швейцареца след успех в три сета и на финала ще спори с победителя от двубоя между Анди Мъри и Давид Ферер.

“Не е лесно да ви обясня колко трудно спечелих последната точка срещу Федерер. Ако бяхте на мое място, щяхте да разберете на какъв натиск бях подложен. Това е един от най-добрите мачове в кариерата ми”, заяви сърбинът.

“Трябваше да използвам шансовете си. Във втория сет резултатът изведнъж стана 5:2 за Федерер. Успях да се върна и да играя най-добрия тенис. Роджър имаше преднина, но се поправих и това даде резултат”, допълни Джокович.

“Този турнир е специален в сърцето ми. В Австралия има много емигранти от всички континенти. Играчите не получават всеки път такава подкрепа от трибуните, каквато имах аз днес, беше страхотно. Тук в Мелбърн са едни от най-красивите паркове, това ми напомни един от треньорите в моя екип. И те ми донесоха специална енергия”, коментира още Новак.

“Първо искам да изгледам другия полуфинал с пуканки в ръка, после ще мисля за неделя. Мъри и Ферер са брилянтни. Ферер изигра силен мач срещу Надал, въпреки че Рафа бе контузен. Финалите от Големия шлем може да се случи всичко, трябва да вярвам в себе си”, завърши сръбският тенисист.

Вторият полуфинал - между Мъри и Давид Ферер, ще се играе утре сутринта от 10,30 часа българско време./БЛИЦ