Представителят на домакините Ник Кириос едва не предизвика инфаркт у хиляди свои сънародници с трудната си победа - 6:2, 7:6, 6:7, 6:7, 7:6 над руснака Карен Хачанов в двубой, продължил 4 часа и половина, от 1/16-финалите на Australian Open. Мачът беше предшестван от бой между фенове, което допълнително засили драматизма по трибуните.

Кириос имаше физически проблеми още в началото на двубоя, като поиска медицинска пауза заради болки в крака, но успя да вземе първия сет с 6:2 с два поредни пробива в края. Вторият беше далеч по оспорван, като двамата не успяха да се пробият до тайбрека, в който си размениха по пробив в началото, а Кириос постигна още един в края (7:5). Хачанов обаче не се предаде въпреки тежката ситуация и взе третия сет с тайбрек, в който двамата почти постоянно записваха пробиви за крайното 8:6 за руснака. Четвъртият сет не направи изключение и също предложи оспорвана игра и тайбрек, в който също имаше няколко пробива и който Хачанов взе с 9:7, изравнявайки сетовете за 2-2. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Последният сет беше повече от драматичен и отново се реши с тайбрек. В него Кириос поведе с 3:0 за радост на феновете, но руснакът го изравни и дори поведе с 4:3, като първи стигна до осма точка при два свои сервиса. Това обаче не беше достатъчно и Кириос го проби на два пъти, след което сервира за победата, а Хачанов прати топката в аут за 10:8 и 3-2 в сетовете.

Въпреки че двубоят беше мега интересен, за феновете предстои нещо още по-вълнуващо, тъй като в следващия кръг Кириос ще срещне Рафаел Надал в понеделник. Австралиецът и испанецът си размениха реплики в последно време, като преди дни Кириос си позволи да имитира Краля на клея, който пък ще опита да му отмъсти на корта.