Григор Димитров излиза срещу Дамир Джумхур в първия си мач в турнира от категория ATP 500 в Акапулко, който ще се проведе в нощта на вторник срещу сряда българско време. Шампионът от 2014 и босненецът са трети в програмата на корт „Grandstand“, но часовете още не са обявени.

Тъй като двубоите започват в 00:00 часа във вторник срещу сряда, се очаква мачът Джон Иснър – Миша Зверев да е с точно този начален час. След него Феликс Оже-Алиасим играе с Алекс Болт, а после на корта са Григор и Джумхур. Това означава, че едва ли ще видим българина по-рано от 04:00 ч. наше време в сряда сутринта.

Grandstand:
1. Джон Иснър – Миша Зверев
2. Алекс Болт – Феликс Оже-Алиасим
3. Григор Димитров – Дамир Джумхур

Иначе във вторник Рафаел Надал започва срещу Пабло Андухар, като мачът им е втори на централния корт, а първо на него излиза Александър Зверев. Ник Кирьос и Тейлър Фриц също са в действие.

Централен корт:
1. Джейсън Джунг – Александър Зверев
2. Рафаел Надал – Пабло Андухар
3. Ник Кирьос – Юго Умбер

Григор и Джумхур са се срещали четири пъти до този момент, като всички срещи са били печелени от българина. Димитров елиминира съперника на осминафиналите в Делрей Бийч през 2016, в Пекин година по-късно и в Куинс през 2018. Последната им среща бе във Виена миналия сезон и се оказа единствената, в която Григор не отпуска сет на съперника.

На осминафинал Димитров може да играе срещу Камерън Нори или Адриан Манарино, а на четвърт – срещу Стан Вавринка. В половината на българина е и Рафеал Надал.