Гръцката звезда Стефанос Циципас и Ник Кириос бяха глобени за неспортсменско поведение в мача помежду им от третия кръг на Откритото първенство на Великобритания, спечелен от австралиеца след обрат - 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7). Общата санкция е най-голямата до момента на "Уимбълдън".

Гъркът получи две предупреждения за безразсъдно удряне на топката, веднъж в публиката и след това много силно в едно от таблата. Той е глобен с 10 хиляди долара.

Толкова бе санкцията за Кириос след победата му в първия кръг на „Уимбълдън“, когато призна, че е плюл по посока на зрител, който му се подигравал. Австралиецът бе глобен с нови 4 хиляди долара за псувни по време на съботния мач, когато призова съдията на стола Циципас да бъде дисквалифициран за това, че почти удари зрител с топката.

Тенисистите могат да бъдат санкционирани до 20 хиляди долара за нарушения, които не са в духа на феърплея, но могат да бъдат наказани по-сериозно за други провинения.

Циципас се извини да поведението си и призна, че е загубил контрол в двубоя с Кириос. „Наистина лошо от моя страна. Никога не съм правил това - да пращам топката извън корта по този начин. Извиних се на хората“, каза гръцкият тенисист.

„За щастие не ударих никого. Но отговорността е моя със сигурност“, добави Циципас.

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ