Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова ще бъде глобена за участието си в неофициалното световно първенство за смесени отбори “Хопман Къп” в началото на следващата година. Както е известно, тя ще си партнира с Григор Димитров, а двамата ще запишат историческо първо участие за страната ни в престижната надпревара.

Женската тенис асоциация (WTA) е настроена крайно негативно към турнира, който е под егидата на Международната тенис федерация (ITF) и заплашила състезателките с наказания, ако участват в “Хопман Къп”. Новината беше публикувана в специализирания сайт “10sballs.com”. Според информацията не е изключено Международната федерация да плати глобите, за да си гарантира участието на момичетата.

Причината за недоволството е фактът, че част от най-известните тенисистки няма да участват на турнирите в Бризбейн и Оукланд, които се провеждат по същото време. Те са от календара на Женската тенис асоциация, която ще запише сериозни финансови загуби заради отсъствието на звездите си. Асоциацията има строги договори с дамите и има право да налага глоби.

На “Хопман Къп” ще играят лидерката в света Каролине Возняцки, както и шампионките от “Ролан Гарос” и “Уимбълдън” за тази година Ли На и Петра Квитова.

УЧАСТНИЦИТЕ В 24-ОТО ИЗДАНИЕ НА "ХОПМАН КЪП"

Група "А"
Чехия (Петра Квитова и Томаш Бердих)
САЩ (Бетани Матек-Сандс и Марди Фиш)
Дания (Каролине Вознячки и Фредерик Нилсен)
България (Цветана Пиронкова и Григор Димитров)

Група "В"
Франция (Марион Бартоли и Ришар Гаске)
Испания (Анабел Медина Гаригес и Фернандо Вердаско)
Австралия (Ярмила Гайдошова и Лейтън Хюит)
Китай (На Ли и Ди У)

ПРОГРАМАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ СРЕЩИ
2 януари, 09:30 часа - Чехия - България
4 януари, 09:30 часа - Дания - България
6 януари, 13:00 часа - САЩ - България