ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Големият фаворит при жените за титлата от Australian Open отпадна още на осминафиналите. Световната №1 Ига Швьонтек отстъпи с 4:6, 4:6 на Елена Рибакина от Казахстан.

Мачът беше сблъсък между последните две носителки на титли от Големия шлем, след като през миналата година Швьонтек спечели „Ролан Гарос“ и US Open, а Рибакина триумфира на „Уимбълдън“. Сега тенисистката от Казахстан не само елиминира полякинята, но и постигна първия в кариерата си успех над действаща водачка в ранглистата.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Елена Рибакина направи пробив още в първия гейм на мача, но Швьонтек го върна, за да изравни за 2:2. Казахстанката направи нов брейк в подаването на световната №1 и поведе 4:3 и след това не изпусна лидерството си до края на частта.

Полякинята започна мотивирано втория сет и благодарение на ранен пробив поведе с 3:0. Рибакина бързо върна брейка в подаването си и успя да изравни за 3:3, а след това направи втори пробив в частта, за да поведе с 5:4. След това при собствен сервис приключи мача с гейм, който взе на нула.

На четвъртфиналите шампионката от „Уимбълдън“ ще играе срещу Йелена Остапенко (Латвия), която елиминира Коко Гоф (САЩ) със 7:5, 6:3. Това беше първа загуба на американката от началото на 2023 година.

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК