Ник Кириос се класира за втория кръг на US Open след поредица брилянтни изпълнения, но и вдигна поредния си скандал при победата с 6:3, 7:6 (1), 6:4 над американеца Стив Джонсън.

През първата половина на мача австралиецът поддържаше концентрацията си на много високо ниво и демонстрира смесица от убийствени форхенди, прецизни сервиси и умна игра на мрежата. Той обаче даде изблик на нервите си във втория сет, когато зрител прекъсна подготовката му за изпълнение на сервис.

28-ият в схемата подаваше при 4:4 във втория сет, когато една жена, опитваща да заеме мястото си на трибуните, попадна в полезрението му. Кириос на висок тон се обърна към нея и я попита дали е наред. След това отправи въпросителен поглед към съдията на стола, който се оправда, че не е успял да види жената, тъй като е бил концентриран върху двамата играчи на корта.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Обяснението видимо не задоволи Ник Кириос, който продължи да разменя реплики с рефера и получи предупреждение за нарушение на етичните правила. Поведението на австралиеца въобще не се хареса на Джонсън. Американецът се обърна към съперника си остра реплика: "Спри да се е**ваш, Ник! Ще играеш ли тенис или ще правиш л**няно шоу?".

Световният №30 си изкара гнева върху своя съперник, но с игра и чрез убедителен успех в тайбрека на втората част, когато взе бърза преднина от 6:0.

В петия гейм на втория сет камерите показаха Кириос да мърмори нещо, докато отиваше към едно от момчетата, които подават топките. Специалистите разчетоха думите по устните му: "Не можеш да си избереш по-скучен спорт за професия."

Стив Джонсън спечели първия си пробив в мача в третия сет, когато поведе с 3:1, но след това австралиецът обърна развитието на действията и стигна до победата. В следващия си мач той ще се изправи срещу французина Антоан Хоанг, който се наложи над Леонардо Майер от Аржентина с 3:6, 6:2, 6:7 (6), 6:1, 6:3.

US OPEN 2019 - СХЕМАТА ПРИ MЪЖЕТЕ