Повлиян ли е бил Григор Димитров от сравненията с Роджър Федерер в началото на неговата кариера? Според Луис Карвальо, турнирен директор на надпреварата в Чънду, където през този сезон Димитров, ще вземе участие, отговорът е отрицателен.

"Тези сравнения очевидно бяха тежки, защото играта им е сходна, имаше много очаквания към него. Но тези момчета са свикнали да се справят с напрежението, така че не мисля, че сравненията са изиграли роля", коментира Карвальо, цитиран от TennisWorldUSA. 

"Григор определено има тежък сезон по отношение на резултатите. В последните седмици изигра много оспорвани мачове, но не успя да ги спечели. Трибуните обичат играчи като него, той е шампион от финалите на ATP, бивш представител на Топ 10", припомни шефът на турнира в Чънду.

Относно бъдещето на българина той добави: "Почти победи Стан Вавринка, но просто му липсва увереност. Надявам се, че турнирът в Чънду ще му помогне. Просто трябва да открие отново играта си". 

Надпреварата в китайския град тази година ще се проведе между 23 и 29 септември, като участие засега са заявили Григор Димитров, Джон Иснър, Феликс Оже-Алиасим, Тейлър Фриц, Денис Шаповалов, Кристиян Гарин, Душан Лайович и други.