Григор Димитров за пореден път ни накара да се чувстваме горди българи. Първата ни ракета неслучайно е сред най-обичаните тенисисти в света. Освен атрактивната игра, която показва, хасковлията печели симпатиите на публиката и със спортсменство.

Гришо днес джентълменски помогна на съперника си Кайл Едмънд да се изправи на крака, след като британецът получи контузия в третия сет на мача помежду им. Димитров спечели с 6:3, 6:7(3), 6:4 и се класира на полуфинал на турнира в Бризбейн, където защитава титлата си от миналата година. 

Милиони се възхищават на Григор след човешката му постъпка. Медии буквално от всяка точка на планетата отразяват случилото се. Българинът е определен като "истински джентълмен", "спортен герой" и още страхотни епитети, които рядко могат да се употребят от водещите световни издания по адрес на български спортист. 


 

Нашето момче не за първи път демонстрира подобно поведение. През 2014 година Григор помогна на дете край корта по време на срещата си с Кей Нишикори в Маями. То се почувства зле заради жегата, а Димитров отиде при него, след като забеляза, че не се чувства добре. 

Две години по-късно в Шанхай, в мач с Вашек Поспишил, Гришо изстреля силен сервис, който удари в гърдите едно от дечицата, гонещи топките. Българинът веднага отиде при него, за да го успокои. Григор дори подари на детето накитника си. Димитров продължи мача, чак когато се увери, че момченцето е добре.



Имало е и други случаи, когато хасковлията е демонстрирал голяма човечност. Кадри от днешната му постъпка определено са най-разпространяваните клипчета в социалните мрежи в последните часове.