Номер 2 в световния тенис - японката Наоми Осака предизвика скандал преди участието си в основната схема на "Ролан Гарос". Тя се зарече да не се явява на пресконференции, тъй като журналистите й задават едни и същи въпроси, а това влияе на психическото й здраве.

"Няма да говоря с журналисти или да присъствам на пресконференции. Често чувствам, че хората не се интересуват от психическото здраве на спортистите. Често ни задават едни и същи въпроси много пъти подред, които ни карат да се съмняваме в себе си. Не искам да си губя времето с хора, които се съмняват в мен. Решението ми няма нищо общо със самия турнир и с няколко журналисти, които са ме интервюирали от началото на кариерата ми. Поддържам приятелски отношения с тях.

Ако организаторите продължават да заявяват „Отидете на пресконференцията или ще получите глоба“ или продължават да игнорират психическото здраве на спортистите, просто ще се изсмея. Надявам се, че по-голямата част от сумата, с която ще бъда глобена, ще отиде за благотворителна организация, която се занимава с психично здраве“, сподели Наоми Осака.