Пабло Кареньо Буста обвини Новак Джокович, че е симулирал контузия по време на мача им от четвъртфиналите на Ролан Гарос, който световният №1 спечели след обрат до 4-6 6-2 6-3 6-4. 

Очевидно сърбинът беше извън всякакъв ритъм в първия сет, а и до самата среда на двубоя. Той сам призна, че не се е чувствал комфортно още при загрявката и показа, че има болки във врата. Постоянно разтягаше ръката си между точките, като натрупа огромен брой непредизвикани грешки. В даден етап Ноле повика физиотерапевт на корта, който да масажира ръката му. Впоследствие Джокович сякаш накара болката да отшуми и заигра по-добре, но испанецът смята, че шампионът от 2016 прибягва до този трик години наред.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Той не ме изненада“, каза Кареньо Буста на пресконференцията, когато го попитаха за хода на Новак да извика физиотерапевт на корта. „Това е хубаво нещо и е знак, че той губи. Значи съм играл добре, щом прави това. Това е нещо, което той използва години наред. Когато губи, вика физиотерапевт“.

Джокович също обясни ситуацията на своята пресконференция: „Определено не се чувствах прекрасно, стъпвайки на корта. Случиха се някои неща по време на загрявката. Трябваше да се справям с тези физически проблеми. Когато мачът навлезе в по-късна фаза, се почувствах по-добре и вече не усещах толкова много болка“.

„Не искам обаче да отнемам от доброто му представяне. Особено в първия сет и половина той бе по-добрият играч, диктуваше темпото, а аз не правех кой знае какво. Нямах много енергия в краката и не изпълнявах добре движенията“, обясни световният №1.

Сега за Джокович предстои двубой със Стефанос Циципас, който ще определи единия финалист в надпреварата. До момента двамата са играли 5 пъти, а Новак води с 3-2. Последните два успеха са на неговата сметка – на финала в Дубай тази година и на Мастърса в Париж през 2019 г.

Сърбинът обаче не иска да разкрива твърде много детайли около контузията си: „Все още съм в турнира, така че не искам да разкривам толкова много информация. Чувствам се добре. Мисля, че когато мачът продължи, загрях тялото си и болката изчезна. Позволи ми да играя по-добре и да се чувствам все по-добре. Надявам се, че ще мога да играя най-добрия си тенис“, каза 17-кратният шампион от Големия шлем.