Новак Джокович поднесе неприятна изненада на феновете си и загуби от квалификанта Иржи Весели (Чехия) с 4:6, 6:7 на 1/4-финалите на турнира в Дубай. Загубата на сърбина от 123-ия в света ще го свали от върха в ранглистата и там от понеделник ще се настани руснакът Данийл Медведев.

Джокович бе номер 1 в мъжкия тенис за рекордните 361 седмици, но тази вечер беше далеч от най-добрите си дни и допусна доста грешки. Весели стартира двубоя с пробив, който съперникът му върна за 2:2, но чехът отново реализира брейк в седмия гейм и задържа предимството си до края на първия сет.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Във втората част левичарят отново проби за 4:3, а при 5:4 сервираше за победата, но не успя. В последвалия тайбрек чехът направи ключов мини-пробив за 5:4 точки, след което взе и двете си подавания, а с това и мача. 

Чехът постигна втора победа в две срещи срещу Джокович и достигна до първи полуфинал в турнира на АТП от началото на февруари 2020 година в Пуне (Индия), където спечели втората титла в кариерата си.

"Чувството е невероятно. Не смятах, че имам шанс срещу Новак. Той е един от най-великите за всички времена. След последните ми 12 месеца тази победа е нещо невероятно. Много емоции бушуват в мен в момента. Трудно е да се опише всичко. Просто това е изключително. Новак притежава невероятни удари от дъното на корта. Той се движи прекрасно. Срещу него трябва да се бориш за всяка точка. Мисля, че днес играх страхотно. Свърших си перфектно работата. Опитвах се да бъда агресивен и да скъсявам разиграванията. Новак имаше страхотна подкрепа от трибуните, но аз обичам подобни мачове срещу най-добрите в света. Да играя пред пълни трибуни винаги е било моя мечта", добави Весели.