Елизара Янева, Росица Денчева и Александър Василев се класираха за втория кръг на двойки на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Янева и Денчева победиха с 6:3, 1:6, 10:7 финалистките от миналата година при девойките в турнира на двойки Изабел Лейси и Хана Клъгман.

Ива Иванова и Уакана Сонобе от Япония, поставени под №5, спечелиха първия сет със 7:6(6) срещу Виктория Барос от Бразилия и Теодора Костович от Сърбия преди срещата да бъде отложена за днес.

При юношите Александър Василев и Андреас Тимини от Кипър победиха с 6:4, 6:4 Реда Бенани от Мароко и Мойсе Куаме от Франция.

Ива Иванова и Росица Денчева пък се класираха и за осминафиналите на сингъл.

Поставената под №16 Ива Иванова победи с 6:4, 6:2 Рейна Гото от Япония. За място на четвъртфиналите Ива ще играе срещу третата поставена и финалистка от Australian Open Емерсън Джоунс от Австралия. На полуфиналите в Австралия Иванова загуби с 4:6, 1:6 от Джоунс.

Росица Денчева елиминира поставената под №8 Мингъ Сю от Великобритания с 6:3, 7:6(3). На осминафиналите Денчева ще играе срещу Соня Женихова от Германия.

Михаил Атанасов е национален треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки за откритото първенство на Великобритания по тенис.