Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова стана за резил, отпадайки още на старта на турнира в Антверпен, който е от категория "премиер" и е с награден фонд 731 000 щатски долара. Българката сензационно беше елиминирана от 247-та в световната ранглиста Инди де Фрооме след 7:5, 3:6, 3:6. Мачът продължи 2 часа и 33 минути.

За 18-годишната холандка, преминала през квалификациите, това е голям успех, като преди започването на двубоя никой не предполагаше, че неизвестната Де Фрооме може да победи Пиронкова.

Пловдивчанката започна срещата доста неубедително и допусна пробив още в първия гейм. Българката обаче бързо се възстанови и изравни за 1:1. Пиронкова дори имаше възможност за нов пробив в следващото подаване на Инди де Фрооме, но вместо това квалификантката удържа и удари сервиса на Цвети за 3:2, а след това при своето подаване затвърди аванса си - 4:2. Пиронкова продължи да бъде неубедителна и холандката можеше да направи 5:3, но пловдивчанката все пак успя да удържи гейма си. Много важен се оказа десетият гейм, в който Де Фрооме сервираше за спечелването на първата част. Тя стигна до сетбол, но първата ни ракета устиска, след което холандката направи двойна грешка и впоследствие Цвети я проби за 5:5. Подемът в играта на Пиронкова продължи и тя спечели следващите два гейма, осъществявайки още един пробив за 7:5 след 61 минути.

Във втората част 247-ата в света Де Фрооме съумя да играе по-добре от Пиронкова и спечели сета с 6:3, същият резултат се повтори и в решителната част, което изхвърли Пиронкова от турнира. Българката напусна безславно надпреварата с една точка за световната ранглиста, където е №50 в момента.

Сега пред Пиронкова предстои участие на турнира в Дубай, който започва следващата седмица.