Световният №4 Стефанос Циципас изхвърча oт "Ролан Гарос", където миналата година стигна до финала. Гръцката звезда допусна сензационна загуба на 1/8-финалите от 19-годишния Холгер Руне - 5:7, 6:3, 3:6, 4:6. 

Датският талант изигра мача на живота си и поднесе най-голямата изненада при мъжете в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис. Така Руне заслужено е на дебютния си четвъртфинал на турнир от Шлема. В него се оформи скандинавско дерби, тъй като съперник на Руне ще е Каспър Рууд от Норвегия, който победи също в четири сета Хуберт Хуркач (6:2, 6:3, 3:6, 6:3).

19-годишният Руне за пръв път участва в основната схема на "Ролан Гарос". 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Циципас, който миналата година загуби на финала в Париж в пета сета от Новак Джокович, започна малко по-добре срещу датчанина и поведе с 3:1 гейма. Тийнейджърът веднага успя да изравни за 3:3. Руне получи втора възможност за пробив в 11-ия гейм и я реализира, за да поведе с 6:5, а малко по-късно взе и откриващата част.

Във втория сет играта беше равностойна, но при 4:3 гейма в своя полза Циципас успя да вземе подаването на Руне от 0:30 и това го поведе към изравняване на сетовете.

Решителният момент в третия сет, а и в мача, дойде в шестия гейм, когато датският талант направи пробив на нула, с който поведе с 4:2 гейма. Това допълнително мотивира Руне и в четвъртия сет той постоянно достигаше до точки за пробив при сервис на Циципас. Това му даде аванс от 5:2 гейма и възможност да сервира за място на четвъртфиналите. Тук обаче липсата на опит у Руне се прояви и Циципас взе два поредни гейма на нула, за да намали на 4:5.

Гръцката звезда достигна и до три точки за пробив за изравняване на геймовете в сета, но с отличен сервис датчанинът спасяваше тези възможности и успя да приключи срещата още при първия си мачбол.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - МЪЖЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - ЖЕНИ