Юле Ниймайер от Германия поднесе една от най-големите изненади до момента в тазгодишното издание кръг на "Уимбълдън", след като успя да елиминира втората в схемата и №3 в световната ранглиста Анет Контавейт (Естония) с категоричното 6:4, 6:0 за по-малко от час игра.

Мачът започна гейм за гейм, като 97-aта в ранглистата при дамите стигна първа до пробив в петия гейм. След това тя не изпусна контрола върху събитията на корта и затвори успешно частта при втория си сетбол. Във втория сет на корта имаше само една тенисистка и това бе Ниймайер, която върза „геврек“ на далеч по-именитата си съперничка от Естония.

22-годишната германка, родом от Дортмунд, загуби само пет точки на собствен сервис и седем на втори за целия двубой, като не даде нито една възможност за пробив пред Контавейт. Втората в схемата завърши с едва седем уинъра и цели 24 непредизвикани грешки.

В спор за място на осминафиналите Ниймайер ще се изправи срещу победителката от изцяло украинския сблъсък между Анхелина Калинина и Лесия Цуренко.

Миналогодишната финалистка на "Уимбълдън" Каролина Плишкова се поздрави с победа. В среща от първия кръг, която се доигра този следобед, бившата водачка в световната ранглиста спечели със 7:6(1), 7:5 срещу Тереза Мартинцова.

Мачът бе прекратен снощи при 5:5 гейма във втория сет, но продължението му се оказа съвсем кратко, след като Плишкова успя да направи моментален пробив, а след това и да затвори срещата на свой сервис. 

Във втория кръг на турнира поставената под номер 6 в схемата Плишкова ще играе с британката Кейти Боултър. Двете играха само преди дни на турнира в Ийстборн, като победата тогава бе за 118-ата в света Боултър.

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ