Световният №11 Фабио Фонини използва социалните мрежи, за да потърси помощ и подкрепа за засегнатите от коронавируса.

Стотици топ спортисти вече направиха различни дарения, а Фонини разказа, че негови близки за застрашени от пандемията и желае да им помогне по конкретен начин - че осигуряване на маски, които да закупи от някоя компания, която ги произвежда.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Здравейте на всички. Както знаете, аз съм от Арма ди Таджия. В момента баба ми живее в резиденция за възрастни граждани, наречена Le Grange Anni Azzurri, в Рива Лигуре, и те се нуждаят спешно от маски. Не само там, но във всички старчески домове за възрастни хора в провинция Империя. Те имат нужда от тях.

Обръщам се към вас, за да помоля онези, които произвеждат [маските], да се свържат лично с мен. Бих искал да купя [маски], така че не се колебайте да ми пишете, моля. Ще успеем заедно", заяви Фонини във видео на италиански, озаглавено "Заедно можем" и публикувано в неговия акаунт в "Туитър".

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!

Италия остава една от най-засегнатите държави от пандемията до този момент, а солидарният акт на Фонини не е първият, който предприе, за да помогне на страната си да продължи напред в тези сложни времена. Към момента в Италия са диагностицирани над 97 000 случая на заразени с новия опасен щам на коронавирус - COVID-19, а жертвите са над 10 000. Това превръща Италия в страната с най-много смъртни случаи от COVID-19 в целия свят до този момент.