Бившата № 1 в света Каролин Вожняцки се завърна победоносно на корта след цели три години пауза. Датчанката попиля с 6:2, 6:2 Кимбърли Бирел от Австралия на турнира в Монреал  с награден фонд 2,8 милиона долара.

"Чувствам се страхотно отново да се състезавам. Играх добре в първия сет, просто намерих ритъма си, след което го изгубих малко във втория. След това обаче всичко си дойде на мястото", коментира 33-годишната Вожняцки, която е шампион в канадския град от 2010 година.

В следващия кръг Вожняцки ще играе с шампионкага от "Уимбълдън" Маркета Вондроушова (Чехия), която елиминира Маяр Шериф (Египет) с 6:4, 6:2.

След Аустрелиън Оупън през януари 2020 г. Каролин се оттегли от тениса, за да създаде семейство с бившия баскетболист от НБА Дейвид Лий. В този период тя роди две деца - Оливия и Джеймс.

Вожняцки е поредната шампионка от Големия шлем, която се завръща в тениса, след като стана майка. Преди нея същото сториха Серина Уилямс, Ким Клайстърс и Виктория Азаренка. Последната се отказа заради проблеми с коремен мускул и не излезе снощи на корта срещу Слоун Стивънс (САЩ)

Още резултати от турнира в Монреал:
Даниел Колинс (САЩ) - Елина Свитолина (Украйна) с 6:2, 6:2
Мари Бозукова (Чехия) - Каролин Гарсия (Франция) 6:4, 4:6, 6:2

Каролина Мухова (Чехия) - Анастасия Потапова (Русия) 7:6(4), 6:2

Лейла Фернандес (Канада) - Пейтън Стиърнс (САЩ) с 6:3, 6:2

Беатис Адад Мая (Бразилия) - Магдалена Фрех (Полша) 6:4, 6:2.

Петра Мартич (Хърватия)- Кристина Букса (Испания) с 6:0, 6:4

Камила Джорджи (Италия) - Бианка Андрееску (Канада) с 6:3, 6:2