Една от звездите на Реал (Мадрид) Тони Крос призна, че е бил голям фен на Григор Димитров в началото на кариерата на най-добрия български тенисист. Световният шампион с Германия от Мондиал 2014 в Бразилия толкова много харесвал Гришо че дори очаквал да го види на върха в световната ранглиста.

„Веднъж се провесих през прозореца и извиках: „До пет години Димитров ще бъде изявен №1 в света.“ – начинът, по който се движи, по който играе – още тогава го харесвах много. За съжаление така и не се случи. Може би съм видял повече в него“, сподели Тони Кроос пред „Евроспорт“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Рекордьорът с 20 титли Големия шлем Роджър Федерер обаче остава най-любим тенисист на германеца.

„Абсолютно сигурен съм в това – дори да мога да говоря само за времето, в което съм гледал тенис. Не мога да коментирам какво се е случвало преди това, но дори и така ми изглежда трудно да надминеш Роджър. За мен това се дължи на комбинация от успехите и красивия му за гледане стил. Срещал съм го няколко пъти  и мога да потвърдя, че е много приятен човек. Оставя впечатление на семеен човек, който се интересува от футбол – дори да не е уцелил „джакпота“ с Базел, продължава да ги подкрепя. За мен не е трудно да му бъда почитател“, заяви халфът за Маестрото от Швейцария.