Шампионът от „Уимбълдън“ Новак Джокович се присъедини към Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри в отбор на Европа за петото издание на турнира „Лейвър Къп“, който ще се проведе в Лондон от 23 до 25 септември.

Сърбинът, испанецът, швейцарецът и британецът доминират в тениса от началото на 21 век и станаха известни като „голямата четворка“. Общо са спечелили 66 от последните 76 титли от Големия шлем на сингъл (Надал – 22, Джокович – 21, Федерер – 20 и Мъри – 3).

За последно Джокович игра в „Лейвър Къп“ през 2018 г., а сега демонстрира емоциите си от предстоящото участие на турнира. В публикация в „Туитър“, насочена към Надал, Федерер и Мъри, той написа: „Напред“. Роджър Федерер отговори на Джокера, обявявайки: „Отбор мечта“.

„Никога не съм си представял, че ще имам в отбора тези четири икони- Всяка година целта ни е да спечелим, а с Рафа, Роджър, Анди и Новак шансовете ни са големи”, заяви капитанът на европейския тим Бьорн Борг.

Другите двама от тима ще бъдат обявени по-късно. В отбора на Света засега са известни имената на Феликс Оже-Алиасим (Канада), Тейлър Фриц (САЩ) и Диего Шварцман (Аржентина).

Европейската формация досега е непобедена на „Лейвър Къп“, след като спечели в Прага 2017, Чикаго 2018 (тогава с Григор Димитров в състава), Женева 2019 и Бостън 2021.