Трите големи звезди в мъжкия тенис - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, получиха отличия от ежегодните награди на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП).

Джокович завършва годината като №1 в света за шести път в последните 10 сезона. Това донесе на 33-годишния сърбин и наградата за №1 през годината.

Надал спечели през есента "Ролан Гарос" за рекорден 13-и път и взе наградата за спортсменство на името на легендарния швед Стефан Едберг. За Матадора, който е №2 в ранглистата на АТП след Джокович, това е трети пореден и общо четвърти приз за спортсменство.

39-годишният Федерер пропусна почти целия сезон заради травма в коляното, но въпреки това бе отличен с приза на феновете. Маестрото получава наградата за 18-и пореден път.

Руснакът Андрей Рубльов, който спечели рекордните пет трофея от турнири на АТП през годината, бе определен за "Най-развил се играч", а неговият наставник Фернандо Висенте бе избран за "Треньор на годината".

Вашек Поспишил, който игра на финала на турнира в София през ноември, спечели гласуването за "Завръщане на годината". Канадецът започна сезона извън топ 100, но се изкачи до 25-ата позиция.

17-годишният испанец Карло Алкарас, който през януари бе №491 в света и завърши сезона като №141, бе отличен за "Новобранец на годината".

При двойките №1 е хърватско-бразилският дует на Мате Павич и Бруно Соареш, докато любимата двойка на публиката са британците Джейми Мъри и Нийл Скупски.

Американецът Франсис Тиафо получи хуманитарния приз на името на неговия сънародник Артър Аш, а 67-годишният Боб Брет, който е треньор от 46 години, взе кариерната награда за наставник, докато приза за най-добър тенис журналист взе Кевин Мичъл от британския вестник "Гардиън"..