Голямо потене очаква Григор Димитров днес в Рим, където в рамките само на няколко часа му предстои да изиграе два мача. Първата ни ракета започна с победи участието си на сингъл и на двойки, след като елиминира французина Едуар Роже-Васлен след 4:6, 6:3, 6:4, а вчера заедно с партньора си Лукаш Росол се справиха с колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара - 7:6, 7:6.

Във втория кръг на сингъл Григор се изправя днес срещу Иво Карлович. Мачът им се очаква да стартира между 15 и 16 часа в зависимост от развитието на предходните два двубоя, заложени по програма на същия корт - "Грандстенд". Първият мач е Франческа Скиавоне - Гарбин Мугуруса и започва в 12 часа, а след него един срещу друг излизат Кевин Андерсън и Жо-Вилфред Цонга. След това е срещата на Григор с Карлович. Хърватинът е спечелил единствената им среща до момента, която беше през миналата година - 6:7(3), 6:7(3) в Загреб.

При евентуален успех днес Димитров ще завоюва 35 775 евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста, а на 1/8-финалите ще се изправи срещу победителя от двубоя между Дмитрий Турсунов (Русия) и Томаш Бердих (Чехия), който отстрани българина миналата седмица в третия кръг в Мадрид.

Любопитното е, че веднага след мача на Гришо на същия корт за първия си мач в Рим излиза половинката му Мария Шарапова. Рускинята се изправя срещу Моника Пуиг.

Отново днес, но на корт №6, Григор и партньорът му на двойки Лукаш Росол ще се изправят срещу двойка №2 в света Александър Пея/Бруно Суареш. Мачът е трети от програмата на корта, но ще започне не преди 17 часа и в същото време поне час след приключването на двубоя на хасковлията на сингъл.