Бившият шампион от “Уимбълдън” Горан Иванишевич не успя да спечели първия си мач при професионалистите от 2004 година насам. Той загуби на двойки заедно с Марин Чилич в първия кръг на турнира в Загреб. Двамата паднаха с 6:7, 4:6 от словаците Филип Поласек и Игор Зеленай.

39-годишният Иванишевич се пусна в турнира с цел да популяризира надпреварата. След срещата бившият номер 2 в света категорично отхвърли възможността да се върне при професионалистите, както направи 42-годишният австриец Томас Мустер. ”Един опит ми е достатъчен. Видях, че не съм готов за това. Ще продължа с турнирите за ветерани”, коментира хърватинът.

Върхът в неговата кариерата е триумфът на “Уимбълдън” през 2001 година. Той остава в историята като първият мъж, който печели титла от “Големия Шлем”, участвайки с “уайлд кард”. През 1992-а Горан взима бронз на сингъл и двойки от Олимпиадата в Барселона, като това за първите олимпийски отличия за Хърватия. През същата 1992 година Иванишевич загуби финала на "Уимбълдън" срещу Андре Агаси.