Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова записа горчив дебют на „Ролан Гарос“, след като в първия кръг отпадна от световната №9 Даниел Колинс (САЩ) след 0:6, 4:6.

Мачът продължи 73 минути, а след слабия първи сет Томова на два пъти имаше аванс от два гейма във втората част, но въпреки това допусна обрат и записа загуба.

В следващия кръг Колинс ще играе срещу сънародничката си Шелми Колинс или Тереза Мартинцова от Чехия.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

ПЪРВИ СЕТ
Колинс бързо взе развитието на тази част, след като направи пробив още във втория гейм и поведе с 2:0. Всъщност американката не позволи на Томова да спечели нито един гейм през първия сет. Световната №9 взе първата част с 6:0 само за 25 минути.

ВТОРИ СЕТ
Тази част започна добре за първата ракета на българския женски тенис. Виктория Томова направи пробив още в първия гейм, който след това затвърди и поведе с 2:0. Българката имаше шанс да вземе още по-голям аванс, но пропиля два брейкбола, а американката отговори на силната игра на нашето момиче и изравни резултата с пробив в сервиса на Томова. Виктория отново показа борбен дух, постигна нов пробив поведе, който след това затвърди и поведе с 4:2. Последва ново изравняване в резултата, след като Колинс първо взе подаването си, а след това направи пробив на нула. Американката спечели следващия си сервис-гейм и за първи път във втория сет поведе в резултата – 5:4. Последва нов пробив в подаването на Томова, а с това Даниел Колинс спечели втория част с 6:4 и мача в два сета.