Първата ни ракета Григор Димитров ще тренира заедно със своя стар приятел и съперник Давид Гофен в Мелбърн. Това съобщи журналистът от френския L’Equipe Куентен Мойне.

Белгиецът ще започне сезона си с участие на турнира от веригата ATP 250 в турския курорт Анталия, който започва на 5 януари. След това Гофен ще се отправи към Мелбърн, където ще се подготвя заедно с Димитров. Като част от строгите противоепидемични мерки на тазгодишния Australian Open всички играчи са длъжни да изберат предварително своите тренировъчни партньори.

Димитров и Гофен са играли общо десет мача помежду си, като балансът от тези срещи е категорично в полза на българина (8-2). Последният път, когато двамата се изправиха един срещу друг, бе по време на сблъсъка между България и Белгия на тазгодишното издание на ATP Cup. Димитров спечели първия сет, но Гофен осъществи обрат за крайното 4-6, 6-2, 6-2.

През втората седмица двамата ще имат право да тренират с още двама свои колеги като това ще бъдат Кайл Едмънд и Карен Хачанов.