Тя е седма в света на тениса. Елина Свитолина е само на 24 и с около 13 милиона долара в банковата си сметка. Тези пари изработва с труд, талант и амбиция. Зад успеха й стои и един българин, който освен мениджър, е и неин приятел. 

„Всичко започна заради брат ми. Докато той играеше на корта, аз го наблюдавах. Възхищавах му се. Исках да съм по-добра от него. С годините играта се превърна в състезание. Съревновавах се с него. Това ме направи по-добра в тениса”, разказа за Нова тв тенисистката Елина Свитолина. Тя допълни, че като дете е опитала да тренира баскетбол, колоездене и гимнастика, но тенисът е нейният спорт. По думите й целият живот е минал на тенис корта. Според нея, въпреки че родителите й често я критикуват, винаги са до нея и я подкрепят.

„С мениджъра ми Стефан Гюров имаме чудесни отношения. Работим заедно вече почти 9 години. Разбира се между двама ни понякога има търкания. Все пак отношенията ни от просто бизнес еволюираха в приятелство. Постигаме много заедно”, разказа още Елина Свитолина.

Тя говори и за любовта в живота й. Сърцето на русокосата тенисистка е вече заето. Елина и Гаел Монфис са най-горещата тенис двойка.