ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Група деятели, треньори, ръководители на клубове в българския тенис и бивши състезатели представиха план от 7 точки за промени в Устава на Българската федерация (БФТ) и изработване на програма за развитие на тениса в страната за следващите 4-6 години.

В отворено писмо, подписано от бившите националки за "Фед Къп" Катерина Малеева, Биляна Павлова и Галя Ангелова, бившият национал и капитан на България за купа "Дейвис" Тодор Енев, Димитър Господинов - баща и първи треньор на голямата звезда на българския тенис Григор Димитров, бившият заместник-председател и бивш член на УС на БФТ Огнян Илиев и други, се предлага  измененията да бъдат приети на извънредното Общо събрание на централата на 13 май.
 
 WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)
     
"На 13.05.2023 г. ще се проведе първото в новата история на българския тенис Извънредно Общо събрание на Българската федерация по тенис, предизвикано от членовете. В него основна цел е да се направят промени в устава и да се изработи програма за 4-6 годишен период на развитие на БФТ. Предложенията ни към Общото събрание и Управителния съвет на БФТ са следните:

1. Да отпадне чл. 40 (4) За Председател на Управителния съвет може да бъде избрано лице, което е било член на Управителния съвет най-малко една година от последните петнадесет. ЦЕЛ: Осигуряване на равен достъп до управление и демократичен, неограничен от списъци, избор между всички компетентни и достойни за поста лица!

2. Да се въведе "таен избор" при всички гласувания за Председател и членове на Управителния и Треньорския съвет. ЦЕЛ: Да се защити правото на членовете да упражняват "таен вот" без влияние от друго лице/а и без страх. Това ще осигури по-добра среда за развитие на българския тенис, без вражди, несигурност и зависимости.

3. Да се осигури публичност и прозрачност при вземането на решенията и действията на ОС, УС, ТС и всички други временни и постоянни комисии, чрез публикуване на протоколите от заседанията им и взетите на тях решения.

4. Председателят да носи материална отговорност за водената финансова политика.

5. Да бъде представена и публикувана програма за излизане от финансовата криза и оздравяване на БФТ.

6. Да се намали броят на членовете на УС с цел по-добра оперативност и поемане на ясни отговорности от всеки член.

7. УС да изработи програма за развитие (за 4-6 год.) на БФТ, с която да е обвързан бюджетът.

Длъжни сме да напомним, че настоящото Извънредно Общо събрание не е отчетно-изборно. На него не се предвиждат промени в състава на УС и избор на Председател!", се казва в писмото, подписано от Албена Иванова, Александър Пенев, Атанас Георгиев, Биляна Павлова, Велиан Бакалов, Вилислав Василев, Галя Ангелова, Георги Гергинов, Георги Стоименов, Димитър Господинов, Ивайло Цонев, Иван Петров, Катерина Малеева, Кристиян Илиев, Мариана Ненова, Мартин Захариев, Михаил Петров, Николай Пръвчев, Огнян Илиев, Пресиян Коев и Тодор Енев.