Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава тренировките си с националния отбор на България за купа “Дейвис”. Хасковлията се готви в София, а новият му личен треньор Микаел Тилстрьом също е тук, за да наблюдава подготовката му. Той е от шведската академия "Good to Great", чийто член отскоро е Григор.

"Почувствах, че е дошъл моментът за промяна. Исках да направя нова крачка. Сега в Швеция се чувствам много добре. Започнахме да градим нещо ново. По-различно е. Фитнесът и тренировките са структурирани по друг начин. Всеки се старае да даде повече от себе си. Бьорн Борг няколко пъти идва в Академията. Не съжалявам, че напуснах Муратоглу. Продължаваме да се виждаме с неговия екип по турнири и имаме перфектни отношения", каза Димитров.

Той и останалите от националния отбор ще се изправят срещу Финландия от 1 до 3 февруари.

"След "Купа Дейвис" ще пътувам за Загреб за участие в турнир там. Треньорът ми е тук, защото все още не сме били заедно достатъчно време и имаме нужда от сработване", обясни Димитров.

"Най-малкото ми трябват още доста точки, за да стигна до Топ 4. Ако съм здрав и играя добре, ще мога и по-често да се срещам с някои от тях. С това ще си подобря и ранкинга. Амбициите ми нарастват с всяка седмица. Искам да подобря всички елементи от играта си", завърши Димитров.