Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отбеляза леко отстъпление в ранглистата на мъжката тенис асоциация. Българинът се смъкна с 4 позиции до номер 56 сред професионалистите с актив от 776 точки. Димитров страдаше от контузия, която му попречи да се представи подобаващо на изминалите два Мастърса на американска земя. През тази седмица Григор взе решение да пропусне турнира с награден фонд 553 125 долара в Уинстън Салем, а това ще доведе до загуба на още 20 точки, с което при следващото издание на АТР ранглистата българинът ще отбележи нов спад до около №60.

Останалите двама наши представители, които са сред първите 600 в света, са Александър Лазов и Димитър Кутровски. Лазов успя да се изкачи с 12 места до номер 558, а Кутровски е 586-и.

След рекордната си пета титла от супер турнира в Синсинати Роджър Федерер се бетонира на световния връх поне още месец, след като разликата между него и Джокович набъбна на 895 точки. Единственото разместване по върховете на класацията е свързано с поредната смяна на местата между Хуан Мартин Дел Потро и Янко Типсаревич. Тази седмица аржентинецът ще е под номер 8, докато сърбинът вече е девети./БЛИЦ