Първата ракета на България по тенис Григор Димитров даде интервю пред официалния сайт на ATP. Уводът на материала припомня успехите на хасковлията през изминалата 2012 година. “Той се отличи с три полуфинала в АТР турнири, победи тенисист в Топ 10 – Томаш Бердих, завърши годината с положителен баланс – 24 победи и 19 загуби”, пише сайтът на АТР.

-През миналия сезон се превърна в първия българин, достигнал до Топ 50 на света. Какво е чувството да продължаваш да проправяш път на тениса в страната си?
- Страхотно е. В България хората започват да осъзнават, че има повече от няколкото най-популярни спорта и тенисът става все по-разпознаваем. Радвам се, че играя за България.

- Сега тренираш в академията "Good to Great" с Микаел Тилстрьом, Магнус Норман и Никлас Култи. Какво мислиш за Швеция?
- Засега всичко е страхотно. Тренирах там през последните няколко седмици. Има много сняг там сега. Това е страхотно място с приятни хора. Всички се радваме, че работим заедно. Надяваме се, че през 2013 година ще постигнем успехи.

- Какво смяташ, че подобри най-много в играта си, след като стана професионалист през 2008 година?
- Определено, движението ми по корта. Мисля, че съм подобрил и физическото си състояние. Започнах да сервирам по-добре. Все още се опитвам да подобрявам всички компоненти от играта си.

- Къде се намира спечелването на първата ти титла в списъка ти с цели за 2013 година?
- Разбира се, че искам да спечеля всеки турнир, на който участвам!

- Кое е упражнението за загрявка преди мач, което би препоръчал на всеки любител тенисист, което да добави към тренировъчната си програма?
-Всеки вижда себе си по различен начин. Като цяло бедрата трябва да са отпуснати и хората трябва да са сигурни, че са загрели добре, да направят добър стречинг. За да направят правилните неща, трябва да се поддържат в добра форма.

Кой притежава най-добрия баланс в тениса: Рафаел Надал
Кой е най-бързият: Новак Джокович
Кой е най-гъвкавият: Гаел Монфис
Кой притежава най-добра мускулна издръжливост: Жо-Вилфред Цонга
Кой има най-добра работа с краката: Роджър Федерер
Кой има най-добрата цялостна мускулатура: Това съм аз!