ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Григор Димитров се класира във втория кръг на АТР 500 турнира в Ротердам след бърза победа на старта над руснака Аслан Карацев. Световният №28 се наложи с 6:1, 6:3 в срещата, която продължи 59 минути.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Руснакът, който е №95 в световната ранглиста, преодоля квалификациите с успех над Юрий Родионов (7:5, 7:5) и за четвърти път срещна Гришо. Българинът вече води с 3:1 успеха на Карацев. Двамата се срещнаха и в първи кръг на тазгодишното Открито първенство на Австралия, където хасковлията спечели със 7:6(3), 7:5, 6:2.

Днес в залата в Ротердам Григор нямаше проблеми срещу съперника и със силна игра го елиминира. 

Съперникът на Димитров на осминафинала ще бъде определен от двубоя Хуберт Хуркач (Полша) - Роберто Баутиста Агут (Испания), които откриват програмата на централния корт във вторник (начало в 12:00 часа).

Първият сет на срещата на Гришо с Карацев се разви светкавично и изцяло по вкуса на нашия тенисист. С два ранни пробива Димитров поведе с 4:0 гейма, а с трети такъв, при това на нула, взе първата част след само 26 минути игра - 6:1.

За целия сет Димитров спечели повече от два пъти повече точки от Карацев (26-10), като не загуби нито една точка при вкаран първи сервис. От своя страна руснакът „помогна" с 12 непредизвикани грешки.

Димитров продължи да доминира изцяло и в началото на втората част. Бившият №3 в света отново направи ранен пробив, който с лекота затвърди за преднина 3:0 гейма. До края на срещата българинът не изпусна контрола и се поздрави с чист успех.

Припомняме, че именно в Ротердам Димитров игра на последния си финал в тура. Това се случи преди 5 години, а в спора за трофея тогава българинът отстъпи пред Роджър Федерер.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК