Григор Димитров разкри тайна за хранителния си режим и обяви, че никога не си е взимал почивка в неделя. Това е причината 25-годишният тенисист да се надява да изнесе добър мач във финала срещу белгиеца Давид Гофен утре от 17:00 часа. Гришо се класира на финала на София Оупън при първото си участие. На полуфиналите българинът отстрани Николоз Басилашвили с 6:1, 6:3. Българинът игра с Гофен и на Аустрелиън Оупън, където го победи с 6:3, 6:2, 6:4 и се класира на полуфиналите.

„Направих го да изглежда лесно. Никога не трябва да се подценяват такива играчи. Беше във форма и направи обрати в турнира. Беше сигурен в себе си. Просто излязох с една добра настройка и имах готовност за всичко, чувствах се по добре след първия сет и играх играта си. Да, вече може да говорим за неделя. Преди две седмици играхме с Гофен в Мелбърн, очевидно е, че ще търси реванш, ще бъде агресивен, но все пак аз играя пред родна публика и харесвам шансовете си. Никога не си взимам почивка в неделя, така че имам добър повод да изнеса един хубав мач”, сподели Гришо на пресконференцията след мача с грузинеца.

„Целите и на двамата ни са много по-високи, така че гледаме мач за мач. Дали е втори-трети кръг или финал няма значение. Това е добра психология за всеки един тенисист от Топ 20.

„Нямам идея. Харесва ми как звучи, оценявам го. Благодаря на цялата публика, чудесно е да играеш пред родна фенове. Това само спортист, който играе пред родна публика може да го усети”, коментира най-добрият ни тенисист термина „Гришомания”.

„Не, не бих казал, че има напрежение. Искам просто да ставам по-добър с всеки изминал ден. Не мога да разчитам на грешки на противниците и да очаквам да се победят сами, защото съм спечелил няколко мача поред. Трябва да работя още по-усилено, да съм спокоен по време на мач и да съм фокусиран върху представянето и целите си”, отговори роденият в Хасково 25-годишен тенисист на въпрос дали добрите резултати повдигат напрежението за него.

„Ще ви издам една тайна, но остава само тук (смее се). Храната на мама е най-добра!”, разкри Григор Димитров една от тайните за хранителния си режим.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА ТУРНИРА В СОФИЯ

КОИ СА УЧАСТНИЦИТЕ В ТУРНИРА В СОФИЯ