Григор Димитров изравни най-доброто си постижение в световната ранглиста и ще стартира новата седмица като №52 в света. Това е върховото постижение на младия българин, който за първи път бе тенисист №52 на планетата през август миналата година. Григор тази седмица ще почива, след като през уикенда отпадна на старта на квалификациите на Мастърса в Синсинати. Преди това Гришо участва на Олимпиадата в Лондон, но отпадна във втория кръг след загуба от Жил Симон.

Друг роден тенисист - Александър Лазов, регистрира поредния си рекорд, минавайки с 10 места напред до 570-о, което е най-доброто класиране в кариерата му. 22-годишният Лазов вече е втора ракета на България.

В Топ 10 не настъпват сериозни размествания. Янко Типсаревич измества Хуан Мартин Дел Потро от осмата позиция, а Джон Иснър се настанява на десетата за сметка на Хуан Монако. Лидер продължава да бъде Роджър Федерер, който загуби финала на Олимпиадата от Анди Мъри. Втори е Новак Джокович, на трето място е Рафаел Надал. Олимпийският шампион Мъри е четвърти, а петицата допълва Давид Ферер от Испания./БЛИЦ