Официалното списание на Световната мъжка тенис асоциация (ATП) посвети голям материал на Григор Димитров, който утре стартира участието си на "Ю ЕС Оупън". В него мнението си за българския тенисист споделя и неговият треньор Патрик Муратоглу.

„Очакванията към него бяха изключително големи и със сигурност не помогнаха. Това стовари огромно напрежение на раменете на 18-годишно хлапе, което не е доказало нищо в света на професионалния тенис. Григор е много умен и чувствителен. Той разбира ситуацията и е готов да върви напред. Григор притежава неограничен потенциал. Той желае с цялото си сърце да успее и в следващите три години е много важно да работи усилено. Ако запази мотивацията си и волята да успее, сигурен съм, че ще постигне сериозни успехи в тениса. Той е щастлива, забавна и спонтанна личност, харесвана от медиите и притежаваща чар и искреност, които допадат на феновете.", сподели Муратоглу.

Самият Григор разкрива, че е израснал в последната година благодарение на мачовете си срещу най-добрите в света.

„Всичко зависи от теб, всичко е вътре в теб. Слушам вътрешния си глас - искам да направя дадено нещо и го правя. Мисля, че е много важно човек да импровизира. Понякога най-странните удари могат да се превърнат в удари на победата. Когато се изправиш срещу топтенисистите, тогава осъзнаваш, че всеки от тях дава всичко от себе си, всеки играе страхотно и всеки преследва своите цели. Трябва да бъдещ себе си и всеки път когато излезеш на корта, да се справяш все по-добре. Никой няма просто да ти подари победата. Знаех това от дълго време, но когато участваш в турнир и достигнеш до заключителната му фаза разбираш всъщност как точно стоят нещата."