Най-добрият ни тенисист Григор Димитров донесе нов повод за гордост на България, след като с лекота се класира за осминафиалите на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс. В мач от третия кръг Гришо записа победа с 6:3, 6:4 над Александър Бублик от Казахстан.

Срещата продължи едва 71 минути, в които Димитров не успя да пласира нито един ас. Бублик от своя страна спечели осем точки директно от сервис. С този успех българският тенисист изравни на 2:2 баланса си в мачовете с казахстанеца.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Следващият съперник на хасковлията на турнира ще бъде представителят на домакините Джон Иснър, който се наложи със 7:5, 6:2 над Диего Шварцман. Това ще бъде четвърти мач на Григор срещу американеца.

В досегашния баланс Иснър има аванс от 2:1 победи. Двамата не са играли един срещу друг от 2017 г., когато на осминафиналите в Париж Гришо загуби в три сета. По-рано същата година Димитров спечели два сета и след два тайбрека на полуфиналите в Синсинати. Американецът взе победата в първия мач между двамата, който беше през 2015 г. и на 1/16-финалите в Маями.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна отлично за Григор Димитров. Българският тенисист успя да направи пробив още във втория гейм, който след това затвърди и поведе с 3:0. Този брейк в подаването на казахстанеца остана единствен в първия сет, но беше достатъчен на Гришо да спечели частта с 6:3 при втория си сетбол.

ВТОРИ СЕТ
В този сет Димитров направи пробив още в първия гейм и след като го затвърди поведе с 2:0. По подобие на предната част и тук брейкът се оказа единствен, но достатъчен за звездата на родния тенис. Гришо не даде никакъв шанс на Бублик да си помисли, че може да вземе нещо в срещата и при първия си мачбол измъкна успеха във втория сет с 6:4, а с това и победата в двубоя.