Най-силният български тенисист Григор Димитров даде пресконференция за медиите, която се състоя на Българския национален тенис център „Карлсберг”.

„Не правя непрестанно сметки и не гледам ранглистата всеки ден. Стремя се да играя добре и да се представям на ниво на турнирите. Ако успея да се класирам за Олимпиадата, не бих имал нищо против да играем с Цвети Пиронкова смесени двойки. Иначе мечтая за титла от „Уимбълдън”, призна Григор.

Димитров смята, че България има много добри шансовете да се изкачи във втора група на зона „Европа/Африка” на Купа „Дейвис”. Надпреварата ще се състои от 2 до 5 май на червените кортове.

„След срещите в София заминавам за Чехия, където ще участвам в чалънджър. После ще играя в турнира на АТП в Ница, а след това участвам на „Ролан Гарос”, разкри програмата си първата ни ракета.

„Успехът срещу Томаш Бердих в Маями ми даде самочувствие. Но бих бил още по-доволен, ако можех да постигам такива победи всяка седмица по турнирите. Оценявм високо и успехът ми срещу Марди Фиш на „Хопман къп”. Той дойде в началото на годината и въпреки че не влиза в официалната статистика, ме радва. В трудни моменти се опитвам да си спомня как точно съм играл срещу него и съм спечелил”, разказа Димитров.