Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Григор Димитров се класира на четвъртфинал на турнира AEGON Championships в "Куинс Клъб" в Лондон с награден фонд 625 300 евро. За първи път българинът стига до тази фаза на надпреварата. На осминафиналите Гришо елиминира намиращия се на 65-о място Никола Маю (Франция) - 7:6, 6:4. В следващата фаза българинът ще се изправи срещу деветия в схемата Кевин Андерсон (Южна Африка), който надделя със 7:6, 7:6 срещу Фелисиано Лопес (Испания).

Григор Димитров взе първия гейм на нула. След това допусна пробив за 3:4. Маю имаше сетбол при 5:4, но не се възползва. Французинът успя да спаси шест брейкпойнта в оспорвания десети гейм, но при седмия се пропука и Димитров изравни за 5:5. Първият сет се реши в тайбрейк. В него най-добрият ни тенисист не изпусна инициативата и го спечели убедително със 7:3 точки. След точно 60 минути игра българинът поведе в сетовете – 1:0.

Във втората част Григор заигра с повече самочувствие. Българинът печелеше безпроблемно сервис геймовете си и поставяше под напрежение съперника си при неговите подавания. Така се стигна до петия гейм, в който Димитров осъществи пробив - 3:2. Хасковлията имаше три брейкпойнта при 4:2, но ги пропиля. Григор не позволи обрат и със сервис гейм на нула сложи край на двубоя след час и 35 минути игра./БЛИЦ