Най-добрият български тенисист Григор Димитров елиминира драматично 37-ия в света французин Жулиен Бенето със 7:6, 6:7, 7:6 след 2 часа и 53 минути игра и се класира за 1/4-финалите на силния турнир в зала в швейцарския град Базел с награден фонд 1 934 300 евро.
 
Българинът изпусна четири мачбола – един при 5:4 в третия сет и 3 в заключителния тайбрек, но въпреки всичко се поздрави с победата и е все по-близо до мач с Роджър Федерер. Световният номер 1 е фаворит за титлата в родния си град Базел. Григор Димитров и швейцарецът могат да се срещнат най-рано на полуфинал в надпреварата.
 
В първия сет Димитров и Бенето взимаха убедително своите подавания и се стигна до само една точка за пробив, която обаче не бе реализирана от Григор Димитров. Логично се стигна до тайбрек, където българинът имаше повече шанс и благодарение на мини-пробив спечели сета и поведе в резултата.
 
Втората част започна добре за Димитров, който направи ранен пробив, но той моментално бе върнат от Бенето и отново се стигна до тайбрек, в който този път французинът направи седем поредни точки и спечели сета, за да изравни общия резултат.
 
В третия и решителен сет Григор Димитров проби своя съперник още в първото му подаване, след което затвърди пробива и дръпна с убедителното 3:0. В петия гейм Бенето върна пробива и отново изравни. При 5:4 в своя полза и сервис на французина Димитров пропусна и мачбол, за да позволи на своя съперник да изравни. Стигна се до трети тайбрек, в който българинът започна силно и поведе с категоричното 6:0, след което пропусна цели три мачбола, но в крайна сметка спечели четвъртия и така се класира за 1/4-финалите.
 
В битка за място на полуфиналите Григор Димитров ще срещне победителя от двубоя между руснака Николай Давиденко и французина Пол-Анри Матийо, които играят утре.