Първата ракета на България по тенис Григор Димитров се класира на финала на АТР турнира в Шербур с награден фонд 42 500 евро. На полуфиналите Гришо би безпроблемно представителя на домакините Стефан Робер с 6:3, 6:0. Българинът бе безапелационен срещу 208-ия в света и го победи за 67 минути. Поставеният под №1 в схемата на турнира в Шербур Димитров не допусна изненада и си осигури място на финала, където ще срещне друг французин - Никола Маю, който е №82 в света към момента.

Димитров започна отлично срещата и поведе с 2:0 гейма и пробив, но не успя да го затвърди и се стигна до равенство 2:2. Това обаче не притесни Гришо и той проби още следващото подаване на Робер, за да поведе с 5:2 и в крайна сметка да завърши сета при 6:3 в своя полза.

Втората част бе още по-лесна за младия българин, който не даде нито гейм на Робер и го размаза с 6:0. Той записа 4 аса и допусна само една двойна грешка. С победата българинът си осигури 55 точки за ранглистата на АТР и 3600 евро от наградния фонд. При победа над Маю Григор ще завоюва 90 точки и 6150 евро./БЛИЦ