Григор Димитров е на една победа от участие в основната схема на първия турнир от “Големия Шлем” за годината – Откритото първенство на Австралия. Във втория кръг на квалификациите българската надежда елиминира мароканеца Реда ал Амрани с 6:3, 6:4.

Гришо започна мача колебливо и загуби първите две разигравания при свой сервис, но бързо смени темпото. Двамата си размениха по един гейм, след което Димитров стигна до пробив и поведе с 3:1. До края на сета за българина не бе трудно да печели геймовете, в които сервира, и се наложи с 6:3.

Втората част беше по-равностойна, но при 2:2 Григор направи пробив, след който не изпусна инициативата. Димитров затвори мача с гейма "на нула" след малко повече от час игра.

Българинът приключи двубоя с 8 аса и спечели 90 % от точките при вкаран първи сервис. Мачът бе отлаган два пъти заради проливния дъжд, който се изля над Мелбърн.

В третия кръг на квалификациите Гришо ще се изправи срещу 202-сантиметровия холандец Томас Схорел, който в началото на годината впечатли с играта си в мача срещу Роджър Федерер./БЛИЦ