Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира на полуфиналите на турнира в Истанбул, след като се наложи с 6:4, 6:3 над хърватина Иван Додиг. Срещата продължи един час и 15 минути. За място на финала Гришо ще спори с победителя от срещата между Пабло Куевас и Томас Белучи.
 
ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров с лекота спечели първия гейм в мача при свое подаване, а след това направи и пробив в сервиса на Додиг. След това обаче хърватина върна пробива и спечели първия си гейм в срещата. Гришо отново направи брейк в подаването на Иван Додиг, а след това го затвърди, печелейки гейм при свой сервис. Последва първа точка за хърватина при негов сервис и разликата между двамата отново беше намалена на два гейма – 4:2 за Димитров. След това Додиг влезе в серия, връщайки и втория пробив и вземайки подаването си, за да изравни резултата за 4:4. Григор отговори, взимайки на нула гейма при свой сервис, за да излезе отново напред в резултата. Последва нов пробив в подаването на Иван Додиг и Димитров спечели първия сет с 6:4.
 
ВТОРИ СЕТ
Григор Димитров спечели подаването си и поведе в резултата във втората част. Додиг обаче отговори и изравни, взимайки гейма при свой сервис. След това Гришо взе своя сервис на нула, а последва и пробив в подаването на хърватина. Димитров затвърди брейка с нов силен гейм при свой сервис, който беше спечелен на нула и българинът поведе с 4:1 във втората част. Последва гейм за Додиг при негово подаване, а след това хърватският тенисист направи пробив, след като Григор прати топката в аут от воле. Българинът обаче върна брейка и получи шанс да сервира за спечелване на мача. Димитров стигна до победата с първия си мачпойнт, след като Додиг прати топката в аут с удар от основната линия.